onsdag 29. oktober 2014

Klientideer 2014

Da begynner hovedplanleggingen av skoleåret 2014-2015.
Del 1 vil bestå av å klargjøre MinecraftEdu klienten til bruk igjen på skolen.
I fjor delte jeg det opp i ulike "spill". Hovedspillet MinecraftEdu, og Wonderful World of Humanities som et eget spill. Dette spillet ble mest benyttet i engelskundervisningen, men ble også testkaninen for en hjemmeløsning av spillet. 8 syvende klassinger fikk med seg en beskyttet versjon hjem for å teste hvordan det ville være og kjøre det via en serverløsnign på skolen. Det endte opp med at kun 3 av dem ble ivrige brukere den mnd de fikk lov å prøve seg. Dessverre kolliderte dette med en av de fineste Main måneder vi har hatt på årevis, så de valgte i stedet og bruke mye tid på frisk luft. :)

I år vil jeg fortsette forsøkene med at elever får med seg klientene hjem til visse tider. Forsøket med WWOH vil gjentas med årest syvende klasse, men det er heller ingen tvil om at jeg ønsker å la elevene få teste ut vår HOVEDSERVER (som jeg vil beskrive mer seinere).

Utfordringen er hvordan disse klientene skal se ut.

WWOH er grei nok. Skaperen Eric Walker overlater lite til tilfeldighetene, ettersom både modder, shadere og Verden er klappet og klar. Det eneste jeg må gjøre før jeg sender det hjem igjen er å velge om jeg skal vente på hans siste oppdatering til Minecraft versjon 1.7.10.
Akkurat nå går det meste i 1.6.4 build 20. (dette er versjonene Teacher Gaming gir ut av hovedspillet MinecraftEdu). 17.10 er foreløpig under utvikling, men foruten å ha den siste vanilla Minecraft utgaven, har også Teacher Gaming lagt til en god del uvurderlige oppdateringer til denne utgaven. Jeg venter likevel på en stabil utgivelse før det vil bli endringer her.

Eduversjonen vi vil bruke på skolen derimot er langt vanskeligere. For her er valgene så mye større.
Under fjoråret klarte vi oss med noen enkle modder som Custom NPCs, Bibliocraft og Open Blocks. I tillegg brukte vi klientmodden Zans Minimap for å gi bedre oversikt med et lite kartutsnitt i høyre hjørne, samt enklere til koordinatøvelser. Verken bibliocraft eller Open Blocks har foreløpig blitt oppdatert til den nye 1.7.10, noe som gjør det enda vanskeligere å gå videre med oppdateringen av hovedserveren.

I år vil jeg gå videre med modene. Men det er et univers som krever utrolig mye tålmodighet....
Vi får se.

Uansett. Skoleserveren vil starte opp igjen som en 1.6.4 build 20 versjon. Den vil inkludere modene fra i fjor. Men i tillegg har jeg testet og funnet fram til at følgende skal være med på hovedlasset.

1. Quick Hotbar - er en enkel mod som forenkler byggeprosessen til elevene (og læreren) ved å kunne fylle opp materialer i Inventory, for så og kunne scrolle mellom alle også utenfor Inventory menyen ved hjelp av å klikke CTRL + musehjulscrolling. Effektivt.
2. ComputercraftEdu - en spennende mod som er med og lærer elevene enkelt datakodespråk. Også utarbeidet sammen med TeacherGaming og skreddersydd til MinecraftEdu. (denne Moden er avhengig av Computercraft, og lastes ned via Launcheren til MCEDU.
3. Paintings++ og Painting selection GUI. Muligheten til å endre og lage sine egne bilder tenker jeg kommer til å bli nyttig etter hvert. Derfor har jeg laget en pakke som også kan utvides med flere bilder til å dekorere med. Med disse to kan man dessuten velge hvilke bilder man vil henge opp (i motsetning til vanlig, da dette er tilfeldig, og man ofte må prøve 20 ganger før man får riktig bilde)
4. Redstonepaste - enklere å plassere og leke seg med redstone. Et spennende verktøy i f.eks. naturfag. Minecrafts "elektriske system".
5. Slabcraft. Sjøl om jeg angrer nå, inkluderte jeg slabcraft blant moddene. Grunnen til at jeg angrer heter
6.Carpenters block. Dersom jeg får denne til å fungere med alle de andre er dette rett og slett en gull mod. Den introduserer "malblokker" samt dører og andre ting som fra vanilla minecraft har et svært begrenset utvalg. "Malblokkene" gir deg mulighet til å gjøre dem om til omtrent samtlige andre blokker. Dvs du kan "pare" malblokken med f.eks murstein eller svamp, for å få en dør, trapp e.l. til å få murstein eller svampefarger. Veldig veldig kult. I tillegg kan man nå lage bakker (slopes), noe som igjen byr på nye muligheter. Denne moden inkluderte jeg ikke i høstens 1.6.4 versjon, men vurderer nå veldig sterkt å oppgradere til 1.7.10 for å få inn denne her. Kan være verdt sin vekt i gull.

Men i øyeblikket er disse 3 moddene som er inkludert i vår versjon. 6.klasse har nå brukt opp sin tilmålte tid på skolebygningen, og bilder fra den vil komme her om litt.

Modder som ligger i I vannskorpa for å komme med i 1.7.10 utgaven.

Galacticraft
Little Blocks
MoCreature
Wireless Redstone




fredag 22. august 2014

Den store MODsida

Hovedgrunnen til at Minecraft gjør seg så godt på PC eller MaC er alle modifikasjonene som gjør det mlig å tilpasse spillet enda mer til undervisningen.


MinecraftEdu er en modifikasjon laget av TeacherGaming for å gjøre det lettere for en lærer å gjøre seg bruk av kommandoer allerede på plass i Minecraft, men også med å introdusere en del nye elementer til spillet (som infoblokker, usynlige gjerder for å holde elevene på plass, FREEZE funksjon for å få oppmerksomheten, og Build Allowed blocks, for å hindre at elevene ødelegger læringselementer du har laget til dem) Les mye mer om hovedmoden på den nye WIKI sida. Her finner du egentlig svaret på absolutt ALT du lurer på.

Her vil du finne de ulike modifikasjonene (moder) som jeg har testet ut med MinecraftEdu.

Foreløpig er dette for 1.6.4, selv om jeg regner med at vi snart oppdaterer til 1.7.10

Hovedmodder

Custom NPCs

Bibliocraf

Open Blocks.

Zans Minimap

Tilleggsmodder

1. Quick Hotbar - er en enkel mod som forenkler byggeprosessen til elevene (og læreren) ved å kunne fylle opp materialer i Inventory, for så og kunne scrolle mellom alle også utenfor Inventory menyen ved hjelp av å klikke CTRL + musehjulscrolling. Effektivt.
2. ComputercraftEdu - en spennende mod som er med og lærer elevene enkelt datakodespråk. Også utarbeidet sammen med TeacherGaming og skreddersydd til MinecraftEdu. (denne Moden er avhengig av Computercraft, og lastes ned via Launcheren til MCEDU.
3. Paintings++ og Painting selection GUI. Muligheten til å endre og lage sine egne bilder tenker jeg kommer til å bli nyttig etter hvert. Derfor har jeg laget en pakke som også kan utvides med flere bilder til å dekorere med. Med disse to kan man dessuten velge hvilke bilder man vil henge opp (i motsetning til vanlig, da dette er tilfeldig, og man ofte må prøve 20 ganger før man får riktig bilde)
4. Redstonepaste - enklere å plassere og leke seg med redstone. Et spennende verktøy i f.eks. naturfag. Minecrafts "elektriske system".
5. Slabcraft. Sjøl om jeg angrer nå, inkluderte jeg slabcraft blant moddene. Den legger til en haug av ulike "slabs" eller halve blokker, kuttet av horisontalt. OK mod for bygging, men grunnen til at jeg angrer heter Carpenters Block. (se under 1.7.10)



1.7.10 

Nå som oppgradering nærmer seg introduserer jeg også et par andre nye modder. Det som er viktig er at de moddene jeg allerde har fortsatt oppdateres i takt med spillet.. ComputerCraftEdu har jeg venta på, og venter fortsatt. Men nå er den i BETA. Jeg har heldigvis ikke gjort meg avhengig av denne modden fra 1.6.4.
pr. 15 oktober har jeg fått alle moddene over utenom Paintings++ moddene til å virke med 1.7.10

Carpenters block mod
Kort fortalt så lager denne gull av gråstein. Sjekk den ut.
Carpenters block. Dersom jeg får denne til å fungere med alle de andre er dette rett og slett en gull mod. Den introduserer "malblokker" samt dører og andre ting som fra vanilla minecraft har et svært begrenset utvalg. "Malblokkene" gir deg mulighet til å gjøre dem om til omtrent samtlige andre blokker. Dvs du kan "pare" malblokken med f.eks murstein eller svamp, for å få en dør, trapp e.l. til å få murstein eller svampefarger. Veldig veldig kult. I tillegg kan man nå lage bakker (slopes), noe som igjen byr på nye muligheter. Denne moden inkluderte jeg ikke i høstens 1.6.4 versjon, men vurderer nå veldig sterkt å oppgradere til 1.7.10 for å få inn denne her. Kan være verdt sin vekt i gull.

søndag 17. august 2014

MinecraftEdu del 2 - Nytt skoleår

Hei igjen
Da var det gått et lite halvår siden forrige oppdatering på ei side som dessverre aldri bli tatt vare på.
I morgen starter et nytt skoleår, og læreren i meg har våknet til liv igjen.
Etter et år med mye feiling, har jeg i løpet av våren og sommeren likevel kommet til en konklusjon om at det bar svært mange frukter i forrige skoleår. Spesielt en del sosiale frukter som jeg kanskje ikke så komme.

Dessverre er tiden blitt for knapp som vanlig, og vips så er det nye året i gang uten at jeg har fått oppdatert MinecraftEdu til den siste verjonen ennå en gang. Skolen har tenkt å utnytte innkjøpet så godt som mulig, så også i år har jeg fått en skoletime i uka gjennom hele året. Denne gangen må jeg fordele det på enda en klasse, så det blir litt færre timer på hver. 10 timer i Kunst og Håndverk har jeg fått til disposisjon, og nå går hjernen som en pendel for å forsøke og bruke de best mulig.

Fjoråret ble benyttet til et filmprosjekt i 6-7. klasse med blandet hell. Og et Norge 200 år som ble litt mer vellykket, selv om også dette tok mye mer tid enn jeg hadde forventet. Mer om dette snart.

Hodet mitt pendler likvel sterkt i mot 2 større modder dette året. Galacticraft og ComputerCraftEdu er de to som utpeker seg mest. Galacticraft skal ta elevene til månen eller Mars, mens ComputerCraft er dataprogrammering bakt inn i utrolig kul mod, som rett og slett gjør dette utrolig vanskelige emnet til en LEK.
Om disse emnene passer som en del av K&H planen er jeg ennå litt usikker på. Men at elevene skal få lov til å ta i bruk dette i løpet av året er bombesikkert.

I den ene klassen heller jeg likevel mot å gjøre et nytt filmprosjekt. Denne gangen skal jeg ha et mye tydeligere fokus på manuset (som allerede er skrevet) Planen er å ta Jernalderen nærmere i skue, og la 5.klassingene presentere et av sine største og mest spennende emner fra fjoråret inn i den digitale verden.

Vi får se. Mer oppdateringer kommer, for ettersom tankesmia har stått litt stille ei stund, trenger jeg tydeligvis  bare og skrive ned et par stikkord for å få gang på den igjen,.

Av andre IKT hjelpemidler vil året bestå av its learning og en liten Quiz gullskatt jeg har oppdaget. KAHOOT. Mer om det også senere.